Saturday, May 21, 2011

Õpime nüüd siis veidike füüsikat.

10 comments:

  1. Tuli väega tilluke see video.
    Soovitan lisaks lugeda ka raamtut "VÄLI"(autori nimi meelest läinud, aga väga tark naine...)
    See raamat seletab realistidele, materjalistidele, ebareaalse ja mateeriatu eksisteerimist...Ulme!

    ReplyDelete
  2. 1997 või 1998 oli Horisondis artikkel nendest mõnest videos nimetatud kvantfüüsika paradoksidest. Võtsin selle enda maalikursuse poolaasta teemaks tookord ja tegin 2 x 6 meetrise töö pealkirjaga "Stepheni tool - tänapäeva suurim mõtleja". Mõte oli selles, et esitada koos kahte vastuolulist asja. Esiteks kvantmehaanika teaduseksperimendi põhjal tehtud järeldust, et mateeria ehk reaalsus on tugevas seoses vaatleja ehk inimese ootustega (mõtlemise ja teadvusega) ning teiseks suure universumiteadlase ja suure mõtleja Stephen Hawking'i fenomen kus teadlane raske haigusega liikumatult haigetooli on aheldatud. Lugesin tol perioodil läbi ka kõik Castaneda ja Viilma raamatud ning palju muud lisaks, paralleelselt suurte filosoofide traktaatidega - Camus, Eco, Wittgenstein jne.. Marqueze maagilis-realistlik romaan "Sada Aastat Üksildust" mõjus ka väga valgustavalt. Päris 90-ndate alguses sai loetud aga põhiliselt reaalulmet nagu Strugatskid, Arthur C. Clarke, Stanislav Lem, sõjaromaanid Remarque'lt, head tuntud detektiiv- ja põnevusromaanid..
    Nii et arenguruumi nende teadlaste hulgas on. Eesti teadusfilosoof Enn Kasak tegeleb ka nendes sfäärides.

    ReplyDelete
  3. Eks elu jooksul ole loetud palju raamatuid, kuid ilmselt mitte meteoroloogia ja lennunduse õpikuid...:0)...ja fantaasia on jäänud vabalt lendama...tänu millele toimub ka maailmas ARENG...EDASI MINEK!

    ReplyDelete
  4. Need teemad on kõik huvitavad, olen neid raamatuid ka ise lugenud. Ainus, mis silma hakkab - miks on meteoroloogia ja lennunduse õpikud siin arvamuses välja toodud kui arengut takistava asjaoluna? Arengu eelduseks ei ole üksnes fantaasia, mingid teadmised peavad ka olema. Teie valdkonnas on nendeks just meteoroloogia- ja lennundusalased teadmised. Ei ole õige ka see, et kõik õpikud on mingis mõttes fantaasiat aheldavad vms, mõned on sellised, mis just ergutavad ise mõtlema ja fantaasiat rakendama ja nende hulgas on ka meteoroloogiaõpikuid (ma ei saan siin viidata, et ütlesite just nii või mõtlesite nii, nagu lause esimene pool võib viidata, vaid siin ütlen küll enda arvamuse oma kogemuse põhjal välja).

    ReplyDelete
  5. Miks sa Jüri ei võta kätte ja TÕESTA siis, et seda mingit probleemi pole, et kõik ongi normaalne.
    Või siis aita meil tõde välja uurida

    Ole skeptiline! Aga aus ja avatud skeptik.
    Sina oled ju teadlane. Kus su uudishimu on?

    ja võibolla saabki hoopis niimoodi midagi lõpuks tehtud.
    See oleks suur kergendus ja efektiivne ajakasutus. Selle asemel, et püüda seletada seletamatut ja tõestada tõestamatut, mis on inimpsüühika ja "olematuse" materialiseerumine.

    Metafüüsika jaoks on omaette blogid:)
    oleme nüüd ikka realistid

    ReplyDelete
  6. Justnimelt,need oleksid kõigi meie soovid, et keegi selle chemtrail ohu peale eelkõige tähelepanelikuks muutuks. Raske on loota, et keegi muu töö kõrvalt võtaks enda missiooniks pärast Pealtnägja saadet asjasse korralik selgus luua. Kui ma oleks sõltumatu uurija, alustaksin Eesti teadus- ja kliimaalastest asutustest. Nö. koguks informatsiooni, küsiks küsimusi, teeks intervjuusid, uuriks just neid kaasaegseid contrail ja pilveõpikuid ja püüaks neid võrrelda varasemate aegade käsitlustega.
    See on muidugi teema millega me juba tegelemegi võibolla tahtmatult.. Kõiki materjale ühest sahtlist ja korraga ei ole võimalik aga välja laduda.

    ReplyDelete
  7. Lihtsam oleks muidugi alustada testidest, täna üks kiri tuli mis pakkus välja variandid milliseid lennukeid saaks nende sooritamise juures üürida. Kuigi me ei tea mis huvitav spektromeeter see testimisaparaat seal üleval peaks olema. Isegi kui raha saaks kokku, on raskeim ülesanne tabada just chemtrail sabadega päeva. Kokkulepe väljasõiduks peab olema piloodiga saavutatav mõne tunni või poole päevaga..

    Tuuli, sina panid varem blogis kirja järgmised andmed:
    - Kontrollitav õhuruum (klassid A, B, C, D, E), osutatakse lennujuhtimisteenust ja nõutakse lennujuhtimisüksuse luba.
    - Kontrollimata õhuruum (klassid F, G+, G), lennujuhtimisteenust ei osutata,
    lennujuhtimisüksuse luba ei nõuta.

    Kui see paika peab, siis mida sellest võib järeldada..

    ReplyDelete
  8. õudne..
    põhimõtteliselt võid seal ülal teha mida tahad. Kontrollimiseks pole raha ja uurimisega on nii, et isegi, kui tahaksid midagi teada, siis sa ei saa, sest ametlikult neid lende ei registreerita. Mitteametlikult küll aga sulle seda datat ei tule MITTE KEEGI jagama.
    Sina vaata telekat ja söö rämpsu.
    Aga ära sa mõtlema hakka.
    Siis me paneme su hullarisse ja teeme sinust üldrahavaliku naerualuse.

    Kas keegi on veel minuga nõus, kui väidan, et olukorra selgitamiseks ei piisa ainult meist ega teoreetikutest ega sõltumatutest teadlastest. Oma uurimisega jõuadki ainult nii kaugele, kui sind lubatakse.

    Sõltumatus on maailmast kadumas. Me peame kokku hoidma. Kaotada pole meil midagi. Võita ... ma siiralt loodan, et selleks ajaks on veel midagi järgi

    ReplyDelete
  9. üks mõte veel.

    Ja kui selgubki, et mürke pinnases pole ja inimeste haigustel ja lennujälgedel pole seost. ok.
    Mis siis kui nad harjutavad? Kas kellelegi meeldib elada maailmas, kus kellelgi on sinu elu ja tervise üle selline võim? Ja on täiellikult nõus pimesi alluma poliitilisele liidrile olgu selleks sel hetkel keegi mr x.
    Ja mis tema peas toimub, me ei tea ju!

    Sellist kontrolli ei tohi ära anda!
    Me meel on juba nii okupeeritud, et me ei märka enda ümber mitte midagi!
    Häire, häire!!

    See pole küll otseselt selle blogi teema aga
    kui keegi on lugenud ja vaadanud Jüri Lina raamatuid ja filme ja väidab, et see on ka ulme ja fiktsioon, siis tule tõepoolest Ansip appi.

    ReplyDelete
  10. Üks paralleel mõne sõna asendamise abil.

    Ja kui selgubki, et mu mehe alukates pole spermaplekke ning tema firmapidudel ja telefonikõnedel pole seost, ok. Mis siis, kui ta on ettevaatlik? Kas kellelegi meeldib elada maailmas, kus kellelgi on sinu elu ja tervise üle selline võim? Häire, häire!!

    ---

    Sa ilmutad siin märke süvenevast haiglaslikust paranoiast. Tegelikult ei olegi tähtis, kas või mis fakte Sa leiad. Sa võtad arvesse ainult neid, mida otsid ning tahad näha. Tead, millega see lõpeb? Nendel päevadel, kui taevas on selge, hakkad Sa ette kujutama, et nüüd on hakatud kasutama nähtamatuid keemilisi ühendeid. Ja ükskord, kui see teie hullus on kõigil üle visanud, hakatakse tõepoolest kasutama spetsiaalseid kütuselisandeid, mis garanteeriks, et lennukisabad koheselt haihtuks, et nad jumala eest ei oleks katkendlikud ning kohe kindlasti ei murraks valgust ühegi nurga alt vaadatuna. Ja sinu mees -- tema mõtleb, et ah pekki, kui juba niikuinii koguaeg kahtlustab, siis võib vabalt küla peal veits ringi hoorata.

    ReplyDelete