Friday, May 20, 2011

Ilus taevas Tartus


Tegelikult küll päris jube aga noh... me ju tegeleme lihtsalt ilusate piltide kogumisega

16 comments:

  1. jajah, luban endalegi veidi irooniat:
    "Vaata, need on vaid kiudpilved mis tekivad kõrgetes kihtides (iga normaalne inimene teab seda) ja kui sa isegi näed kolmel päeval järjest halot sellises kahtlaselt geomeetrilises, lennukijälgedega pilveudus siis saab öelda, et halod ja vikerkaarelõigud erinevates kohtades on KA täiesti normaalne looduslik nähtus... Sest võin seda kinnitada kuna KA vene ajal oli kõik nii täpselt samal ajal... See on alati olnud nii - värvid igalpool - halod igal päeval - lennukijälgedega varjatud Päikese poolne taevalaotus... Või kui pilved on hakitud HAARPi mõju meenutavalt võrdseteks ribadeks, vatikuubikuteks ja pallideks - ka see on looduslik nähtus mis tekib vaid atmosfääri niiskuse, temperatuurivahede ja pilve-turbulentsi tagajärjel...Kõik tõsiteaduslikud ajakirjad, internetisaidid, raamatud ja kooliõpikud õpetavad seda."

    ReplyDelete
  2. ...ja NASA lisab aga oma kodulehele koolilaste õpetamiseks UUSI PILVELIIKE juurde. Nii,et harigem ennast ja olgem realistid, materjalistid, mitteunistajad, mitteulmetajad.
    PS. Olen 4 lapse ema ja 7 lapse vanaema, meie peres on ikka eesti keelt loominguliselt kasutatud ja kui pole sõna mis asja väjendaks siis me selle ise ka välja ulmetame. Lõbus ja loomonguline tegevus.Eesti keele grammatika polnud koolis mu lemmik õppeaine. Sorry!

    ReplyDelete
  3. just just. Kõik on just täpselt nii, nagu sada või isegi 500 aastat tagasi. See on täiesti normaalne pilvetüüp. Just täpselt selline, mis kooliõpikust loetud.

    Huvitav, kes kirjutab kooliõpikuid 10 aasta pärast, kas keegi sellele mõtleb?
    Ning kellele?

    Vaata nüüd. Selline on looduslik pilv ja see on keemiline. See koosneb veeaurust ja see ....(vastav teaduslik tõestus) See on HAARPi kujundadtud taevas ja see on looduslik pilvevöönd...See peletis seal taevs..mhmm..vat ei teagi mis see on...noh, ju pole oluline

    Kas minu laps peaks midagi sellist koolis õppima????
    ajalootundi ausalt öeldes ei taha ette kujutadagi...
    et siis ühesõnaga, (õigemini küll kahe sõnaga, kui olla grammatiliselt korrektne)
    tahaks kangesti kellegi käest küsida
    ????????mis mõttes?????

    ReplyDelete
  4. 10 või 20 aasta pärast kirjutab teaduslikke kooliõpikuid juba mingi Eestis toodetud android, kes on "kogu oma elu" taevast ja lennukeid jälginud...

    ReplyDelete
  5. Mingisugused standardid peavad ju olema haridussüsteemis, iseasi, kas neid tunnistada. Mina näiteks kooli ajal ei süvenenud kooliõpikutesse, vaid teadmised meteoroloogia kohta sain iseõppimise ja vaatluste teel ning nüüd ülikooli ajal ka vastavatest uurimustest, spetsialistide käest jne. Igal ühel on omad allikad, mida ta peab usaldusväärseks ja mida mitte. Minu jaoks on usaldusväärseim näiteks AMS Glossary, kuid ikkagi tuleb kõigesse kriitiliselt suhtuda ja oma teadmisi vajadusel redigeerida.
    Need pildid aga, mis nüüd siin postituses on, eile õhtul oli Tallinnas samasugust vaatepilti võimalik näha. Tegemist on videvikukiirtega ja see on üks Tyndalli efekti esinemisvorme. Kuna eile jäi Eesti tsükloni sooja sektorisse, siis oli kohal soe õhumass, millele on tüüpiline vine esinemine. Sellest ka siis selline päikeseloojang.
    Viimase blogi autori kommentaari kohta, millest selline tobe mõte? Kirjutage siis ise parem õpik, mida te kõige paremaks peate. Kõik võimalused on olemas ning ootaks seda huviga. Mina muide küll tegelen sellega, näis, kui kiiresti saab välja antud.

    ReplyDelete
  6. Üks asi on mingi tsükloni soe sektor ja vine aga teine asi on kui näed, et sel on tavapärasest selgelteristuv mittelooduslik kuju ja näeb välja nagu mingi geomeetriline tükk atmosfääri kõrgkihis. Lisaks kui seal äärtel või sees triibutavad spreilennukid..

    Mina neid Tuuli fotosid vaadates ei pööranud tähelepanu valguskiirtele. Pigem ikka pilved mis meenutavad just neid tüüpilisi chemrail tunnuseid taevas. Ja üldse, ära arva, et need pildid oleksid kõige ilmselgem tõestusmaterjal chemtrailide olemasolust. Me lihtsalt ironiseerisime siin postituses veidi, tavaskeptikute ja üleüldise suhtumise üle chemtrail teemasse. Lasime end veidi vabaks..

    Eile, ühes teises postituses saatsin sulle näiteks värvilise pilve lingi eelmise aasta oktoobrist, mida sa tollest arvad ? Kordan siis aadressi, pilvefoto algab alates IMG_0969 kuni IMG_0980 (9 fotot):
    Chemtrails in Tallinn - colored cloud (5.10.2010)
    http://chemtrail-ee.blogspot.com/2010/10/chemtrails-in-tallinn-estonia-5102010.html

    Peaks vist tegema postituse chemtrail skeptikutele ja tegema väljakutse, kus nad saaksid igat väljakutsuvat mittelooduslikku pilve ja Haarpi mõjudega taevast kommenteerida.
    Ok, ma teen seda aga vahepeal joon ehk vahelduseks kohvi (hommikust saati postitanud ja chemtrail kirju ja vastuseid saatnud).

    ReplyDelete
  7. Väga tore, et meil on kommentaatoriks lõpuks ka üks haritud inimene!
    Aja siin asju nende hullude, hipide ja kunstnikega.

    Kuna minu laps hakkab ilmselt siis selle õpiku järgi õppima on minu (ja ma pole kindlasti ainus), kui lapsevanema huvi, et kõik õpikus on adekvaatne ja mitte mingi ulme või vanade õpikute kopeerimine. Kõik esitatud faktid peavad olema sõltumatute teadlaste poolt kinnitatud ja tõestatud. Sel sajandil.
    Soovitatavalt võiks olla õpikus ka õpetus, kuidas teha koduste vahenditega kindlaks teatud elemendid joogivees ja taeva erinevate kõrguste õhuniiskuse protsendi määramise õpetus.

    Sa kirjuta selline õpik ja mina hakkan tootma väikest kodu ja taskulaborit. Nii et igaüks saab soetada oma mobiiltelefoni rakenduse, et määrata elementide sisaldust vees ja õhus.
    Valedektektori rakenduse teen ka ära.

    ja alumiiniummütse hekkame ka tootma

    siis vist olemegi maalima paremaks muutumisse oma panuse andnud

    ReplyDelete
  8. ahjaa... unustasin
    minu hittidee:

    Ma kirjutan ilukirjanduslku raamatu

    "Chemtrail and weather modification theory for dummies"

    voh

    ReplyDelete
  9. Nii, vaatasin neid pilte - seal on halonähtus. Mõnikord keskmise, harva ülemise või alumise kihi pilvede puhul on võimalik jälgida irisatsiooni, vt http://ilmjainimesed.blogspot.com/2010/10/irisatsioon-ehk-pilvede-kuutlemine.html
    Halonähtuste tekkeks peab atmosfääris olema jääkristalle, et valgus saaks nendel murduda ja peegelduda. Kui halo on värviline, siis on see märk valguse murdumisest - dispersioon. Enamus halonähtuseid tekib kiudkihtpilvedel, kuid ka kiudpilvedel, kondensjälgedel harvem, vt näiteks: http://ilmjainimesed.blogspot.com/2010/05/oli-vast-halode-paev.html
    Küsitud fotodel on aga halonähtus, täpne vorm jäägu halospetsialistide määrata, mina pole selles ekspert. Kas see halo on just kondensjäljel tekkinud, on raske üksnes foto põhjal öelda. Muide, mõnikord on kiudpilved kondensjälgedele väga sarnased, kuid ei ole siiski tegu kondensjälgedele, vt http://ilmjainimesed.blogspot.com/2011/03/kiudrunkpilved-6-martsil.html
    Olen materjale ka siia üles pannud: http://lepo.it.da.ut.ee/~cbarcus/
    ja http://ilm.ee/kola/pildid/jyri/

    ReplyDelete
  10. Kõik on ju väga kena, kui midagi koledat ei toimugi...meile lihtsalt tundub nii. Eestis on ju veel alles lilled , liblikad ,mesilased , laululinnud ja muud rändlinnud samuti. Isegi kilud ja räimed ei tee veel enesetappe...Lootust on!
    Vat kui kõik ümber-ringi hakkab väljasurema siis on "õige" aeg kära teha...või on siis liiga hilja?

    ReplyDelete
  11. Minu meelest on see samuti suur kergendus.
    Kuulsite nüüd.
    Midagi hullu pole.
    Kõik on korras.
    See kõik on täiesti normaalne.

    Aga tõepoolest, enne kui rahvuskalad Tallinna sadamas kaile ei visku ja taevast surnud pääsukesi sadama ei hakka on eestlase jaoks kõik täiesti normaalne.

    Ja kui midagi sellist peaks ka juhtuma, siis ütleb eestlane:

    Tõesta!
    Kui ka nii on siis see on täiesti normaalne.
    Ära paranoiatse. Hangi omale elu.

    ReplyDelete
  12. Praegu näen, et Jüri on vastanud. Nimetab värve ühel üksikul "pilvel" (mis pole üldse Päikese lähedalgi) halo irisatsiooni efektiks...
    Küsin, mis ajast tekivad halonähtused eraldi pilvedele ?

    Loodan vaid et ta pole mingi sihiteadlik desinformaator või kohalik palgaline kliimamanipulatsiooni mahavaikijast guru.
    Ka on ta omas blogis jäädvustanud päeva mitme haloefektiga ja kategoriseerib need erilise teadusliku püüdlikusega. Isegi rõõmustab arvatavasti, et sellisele külluslikule vaatemängule sattus.
    Tegelikult aga võibolla peaks hoopis kurvastama, sest taevas nähaolev pilt on alarmeeriv, kaugel normaalsest. Ükski seletus jääkristallidest, loomulikest hajuvatest lennukisabadest, kodusest kümmet sorti looduslikust halost, ei ole enam piisavaks tõestusmaterjaliks kui need nähtused juba igapäevasteks saavad.
    Nii, et kui ma ütlen et mittekunagi varem pole Eestis olnud kolmel päeval järjest halot kuni aastani 2010 (chemtrail blogi dokumentatsioon), siis mida seepeale järeldada..
    Keemiline kliimamanipulatsioon Eestis viimastel aastatel on nagu absoluutselt välistatud jah ?

    ReplyDelete
  13. Ega Harold Camping ka ei lase endale kärbseid pähe ajada. Kui ikka mees teab, et maailma lõpp tuleb, siis nii ongi ning kõik vastuväited on uskmatute, lollide ja valitsuse agentide möla. Mida rohkem vastumöla, seda kindlam prohvet oma luuludes on. Mis sest, et see tema enda "teooria" ütleb selgelt ära, et ükski hing ei aima, millal täpselt pauk käib -- Harold Camping TEAB. Mina järeldaks sellest, et tema ise peabki olema Jumal. Faktid, et 21.05.1988, 07.09.1994 ja 21.05.2011 midagi ei juhtunud, meest ei kohuta -- järelikult juhtub 21.10.2011.

    Siin on meil siis nüüd juhtivfüüsik-keemik-matemaatik-astronoom-filosoof rahvapärase nimega Keemjälg-Eestis, kes on faktiliselt tuvastanud, et Eestis alates selle tekkest kuni issanda aastani 2010 ei ole "mittekunagi" esinenud halot kolmel päeval järjest. Mida sellest (nüüd juba) igapäevasest nähtusest järeldada, küsib Keemjälg dialoogile kutsudes. Samas parima seletuse on ta tegelikult juba välja öelnud.

    1) Jüri on sihiteadlik desinformaator.
    2) Siinmölisev Anonymous on kohaliku palgalise kliimamanipulatsiooni mahavaikimisguru parema käe keskmine sõrm
    3) Ükski seletus jääkristallidest, loomulikest hajuvatest lennukisabadest, kodusest kümmet sorti looduslikust halost, ei ole enam piisavaks tõestusmaterjaliks.

    ReplyDelete
  14. Anonymous schizo, sinu Harold Camping on tüüpiline näide järjekordsest leiutisest nagu USA Waco tragöödia ja David Koresh 90-ndate alguses - tagajärjeks ligi 60 täiskasvanu ja 20 lapse muretu mõrv üdini solvatud FBI poolt. Oo, millise naudinguga nad neid maailmalõpu kuulutajaid meedias esitlevad (eesti meedia sealhulgas) ning vajadusel leheruumi jagavad. Ja kõik nagu sinu tekstist näha on jumala sillas..
    Aga kas tead, nii need asjad meedias käivadki. Sest kui kuskil tõuseb esile chemtrail teema siis vastukaaluks ongi vaja üht maailmalõpu kuulutajat, selleks et inimeste kahtlused juba eos vaigistada.
    Võin sulle näiteks vihjata kuidas Pealtnägija kaameratagune rezissöör isiklikult meile rahakoti vahel olevat püramiidiks murtud dollarit näitas, mis muuseas on selge märk kalduvusest maailmas ringiruuliva illuminaatluse suunas..
    Meil Eestis muidugi käib see rohkem alateadlikul levelil, siira tahte ja kardinataguse koosmeele vaimse egiidi all.. Mis teha kui suured rahad tihti Maarjamaa pinnale kaugete merede tagant kunagi ei jõuagi...

    Halosid esineb meil tavareaalsuses ja normaalsuses haruharva. Hea kui olin ühte näinud varasematel aastatel enne 2010. Isegi virmalisi olen näinud rohkem. Kus siis olid need sagedased halod varasematel aastatel ? Sa loodad, et ma esimest korda taevast jälgin, olen siiski 25 aastat loodust näinud juba alates 80-ndate keskpaigast, rohkem kui paljud teised kaasaegsed.
    Muide, halode rohkust ja chemtraile ei seleta ära väide, et lennuliiklus on mitmekordistunud. Miks ? Sest chemtrail jälgede tuvastamiseks piisab kõigest ühest-kahest lennukist ja nende jälgedest - kuidas need laienevad, kui kaua või kuidas ristuvad ja tekitavad pilvi. Eriti kui pikema perioodi (näiteks aasta) jooksul näed, et jäljed alati Päikese poole ja ette tehakse.. Nii, et vaatle veel kui silmad peas, täna näiteks oli supersinine taevas ja eile übernormaalsed pilved...

    ReplyDelete
  15. No aga loomulikult, sest ma kõllasin kuttidele, et võtke nats hoogu maha, üks kamp on haisu ninna saanud ;)

    ReplyDelete