Saturday, May 21, 2011

Eilne ja tänane taevas

Eile Tartus
Täna Lihula lähedal. Väike ilus contrail haarbitud pilvede vahel

 Juba joondumine on nii absurd. Miks peaks pilvemassid olema teineteise suhtes küll paraleelsel küll täisnurga all risti...siia võiks küll üks tark mees või naine teadusliku seletuse panna kommentaariks.
 Täna Saaremaal. Need pilved mulle ei meeldi. Ei teagi miks. Kõhus hakkab kuidagi imelikult keerama.
 Aga need siin mulle meeldivad. Need oleks nagu täitsa ok.
 Merel oli aga hoopis mingi selline teema. Ma võibolla natuke kiiksuga vaataja aga mulle tundub, et kuidagi ringjalt on see plveke oma sõpradega siin ennast sättinud.
Puhas oli täna hommikupoole taevas Tallinnas muide. Lennukeid oli väga vähe märgata. Enamusel viisakad sabad taga. Saaremaa poole sõites jäi ikka mõni saba ka pildile. Ju õhuniiskus oli vastav.

4 comments:

  1. Lainelisi pilvi nimetatakse ka undulatuseks, vt http://en.wikipedia.org/wiki/Altostratus_undulatus_cloud. Mõnikord tekib ristlainetus, see sõltub atmosfääris olevates erinevate õhukihtide omadustest ning liikumisest teineteise suhtes. Ka merd vaadates võib näha, et vahel tekib täisnurga all ristlained. Selle mõistmiseks tuleb süveneda hüdrodünaamikasse, et kuidas ristlainetus täpsemalt tekib.
    Vt ka märksõna gravity waves: http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_wave
    Kui te tunnete veidi meteoroloogiat ja olete vaadelnud järjepidevalt taevast, ei ole selles midagi tavatud. Sellist täisnurga all paralleelselt joondatud mustriga pilvi mäletan nii paljude aastate tagusest ajast kui ka käesolevast aastast. Vahel võivad taevasse tekkida hästi ilusad ja huvitavad pilved: http://ilmjainimesed.blogspot.com/2011/05/ilusaid-pilvi-12-mail.html

    ReplyDelete
  2. jumal tänatud
    tunnen end hoopis kindlamalt

    ReplyDelete
  3. Väga täpsed fotod ja chemtrail kunstpilved väljaarvatud siis see üks loomulik ja meeldiv (IMG_0231).
    Jüri pani enda ilmjainimesed blogisse välja 12 mai "ilusad pilved", minus aga tekitavad need samuti suurt kahtlust.

    ReplyDelete
  4. 12 mai oli Saaremaa kohal küll üks jõhkramaid trail päevi. see on siin blogis ka. Sirgelt triibuline oli taevas. Sa Jüri vaata neid ja kommenteeri palun.

    ReplyDelete