Friday, May 27, 2011

27 mai õppematerjal

 üks
 kaks
kolm ja voila!
Kuidas teha kunstpilvi nii, et mitte keegi mitte midagi ei märka

Saaremaa kohal täna hommikul

16 comments:

  1. Mina märkan küll, et oled kolmandat pilti lõikunud nii, et selget taevast näha ei jääks. Seda nimetatakse kallutatuseks.

    ReplyDelete
  2. ülezuumimiseks nimetatakse seda

    ReplyDelete
  3. selge taevas on tegelikult servast näha ja pikslid võid üle lugeda. katsu ise teha pilti vastu päikest pilti sama zoomiga, silmad vees, püüdes kaitsta sensorit otsepäikese eest.
    proovi ära

    ReplyDelete
  4. Lõikumine, zoomimine või vesised silmad -- tegelikult ei huvita. Huvitab rohkem see, et miks Sa pead mingi TRIKIGA vaatajat veenma selles, et järsku läks taevas pilve? Pane sama suurendusega see kolmas pilt ja alles siis vaatame, kas on voila või mitte :)

    ReplyDelete
  5. Mina ei näinud küll mingit "trikki", vaid fotot mis näitab lennukijälge lähemalt.
    Kedagi ei pea siin veenma, vaadake fotosid (neid on palju) või vaadake ise taevast (ja püüdke dokumenteerida - see pole lihtne ajaviitmise töö). Kõige parem oleks muidugi taevast filmida tundide kaupa ja siis pärast vaadata seda kiirendatult. Youtube on selliseid videosid tegelikult täis, kes otsib see leiab...

    ReplyDelete
  6. mitte ühtegi pilti, mis ma olen Eesti ja Prantsusmaa taevast teinud, ei ole ma lõikunud ega töödelnud. Kasutasin optilist zoomi, seega pikslite arv on sama. Sa saad ise suurusi võrrelda.
    Kas sa ingognito usud tõesti, et me oleme siin selleks, et kedagi tillitada?
    paranoikutele on omaette blogid
    Me üritame siin just globaalset tillitamist ära hoida

    ReplyDelete
  7. Youtube on täis ka igamehe UFO-videosid. Youtube on täis ka Nibiru "tõestusi". Youtube on tõepoolest täis end burgeritest vaimuhaigeks õginud konspiratsiooniteoreetikute üllitisi, kel on ilmselgelt lausa selline tingrefleks, et mida iganes neile öeldakse või ei öelda, nad kohe ei saa teisiti, kui peavad seda tõlgendama salgamisena, valetamisena ja oma luulude tõestusena. Ma sain juba kümneaastasena aru, et lennukite jäljed on erinevad, püsivad erinevalt, kohati hajuvad, kohati moodustavad "teki". Seda juba vanal NSVL-ajal. Ja minu silma jaoks ei ole mitte midagi muutunud peale lendude arvu suurenemise. Samuti sain aru, et mõni südame põksuma pannud kiiresti liikuv tulukeste formatsioon öötaevas kujutas endast pelgalt rasvaste kõhtudega hanede minekut. Kahju oli küll, et polnudki UFO-d, aga peab ju enda vastu aus olema:) Ei saa ajada mingit illi endale ja teistele lihtsalt selle pärast, et ise kangesti tahaks uskuda midagi erilist, olla eriline. Sellegipoolest ma usun, et mõned valitsused salgavad asju kodanike eest. Ma usun, et on olemas palju tsivilisatsioone ning et meid on vaatamas käidud. Lihtsalt ma tahaks toonitada, et iga asi, mis natuke imetabane tundub, ei ole kellegi vandenõu. Ma võiks ka pilte anda, kus lennuki katkendlik jälg joonistab naljakaid sümboleid taevasse. Minul aga miskipärast ei tule mõttesse, et selle on põhjustanud kellegi kurikaval plaan:) Olge tublid ning proovige objektiivsust säilitada!

    ReplyDelete
  8. Paljud inimesed ongi erilised usu või mitte. Sinust kindlasti paremad, stiilsemad, targemad, kogenenumad ja teravama silmaga. Vahel isegi niivõrd, et ärritab ja sunnib mingeid vastumeetmeid kasutusele võtma. See on nii tavaline.. pubekate maailmas..
    Mõni teine, samuti haritud inimene jääb erilisi või erakordseid inimesi nähes aga rahulikuks või isegi ajab nendega asjalikku, emotsioonitut juttu aga selline võimalus on sinu reaalsusest veel välistatud.

    ReplyDelete
  9. Hea meel, et siin on keegi asjalik inimene, et soovitan anonüümse juttu tõsiselt võtta. Fotodel on tavalised jääkristallidest koosnevad kondensjäljed, ongi kogu müstika. Vandenõuteooriate paljastamise püüd ei tee kellestki paremat ega intelligentsemat inimest. Ei ole vaja endale sellega tähelepanu püüda, selleks on teisi ja asjalikemaid võimalusi.

    ReplyDelete
  10. Ja sina tõesti arvad, et see on tähelepanu püüdmise võimalus ? Sinu tähelepanu sealhulgas siis..
    Keegi oma isiklikus kuubikus elav võibolla sooviks mõelda teiste, vabamate elualade esindajatest nii.
    Kui aus olla siis on avalikku tähelepanu (hea või halb - vahet pole) meil kunstnikena olnud 15 aastat ja me ei orienteeru teemavalikutel selle laiaspektrilise hinnanguteskaala tagaajamise nimel. Äraõpitult materialistliku maailmakäsitlusega pole võimalik meid kontrollida, sest maailm on teatavasti avaram kui antud hetke teadaolevad füüsikalised seadused. Sama reegel kehtib igasuguse andme- ja faktikogumise uurimistöö kohta. Hea kooliõpilase arengustiil on koledaim näide ebaküpsusest. Me pole küll musternäide mingitest põhimõttekindlatest kunstnikest kuid kui me juba midagi väidame, siis on meid väga raske eneses kahtlema panna. Peamiselt sellepärast, et juhime ise oma teadmistejanulist teed ja valikuid. Teiste isikute väljavaade ja võimalus oma ahtakese arusaamise ja irvitamiskultuuri juures meie tegevusse poole pealt sisse sõita on väike ning pigem isegi segav. Te saate tegelikult meilt ainult ise juurde õppida, kuna teie maailm on enamus ajast liiga paigas ja ühekülgne..

    ReplyDelete
  11. Tsitaadid:

    * kui me juba midagi väidame, siis on meid väga raske eneses kahtlema panna

    * teiste isikute väljavaade ja võimalus oma ahtakese arusaamise ja irvitamiskultuuri juures meie tegevusse poole pealt sisse sõita on väike

    * saate tegelikult meilt ainult ise juurde õppida

    Väga asjalik, väga.

    ReplyDelete
  12. Räägite avatud mõtlemisest, kuid ise tundute olevat täiesti piiratud. Olete valinud endale mingi mulli, mida jäägitult usute.
    Ei saa ju teie poolt esitatud materjalil (osaliselt)tavalist seletust olla kui juba kord olete määranud selle vandenõulise tegevuse alla. Milline ülim enesekindlus ja pädevus teie poolt. Paneb lausa imestama.
    Teist teistmoodi arvajad on aga piiratud, ebapädevad ja ahtakese arusaamisega...või lausa arengupeetusega (mis on kindlasti tingitud mõnest kurjast vandenõust).
    Ma ei arva, et valitsuste tegevused avalikud ja läbipaistvad on. Usun isegi, et suurem osa jääb avaliku pilgu eest varju. Neid väljaimbunud kahtlusi peaks uurima ikka tasakaalukalt ja väikest viisi skeptiliselt, et tunded ei hakkaks uurimist pärssima.
    Sellegi poolest soovin teile edu teie tegemistes.

    ReplyDelete
  13. Usuga pole siin meil rohkem pistmist kui teil, vaadake ise mis andmetele oma vastuväidetes tuginete - kas see pole mitte teiepoolne pime usk kõigisse ametlikult edastavatesse infoallikatesse kui arvestada, et eksisteerib tuhandete inimeste tõsine mure kliima ja planeedi atmosfääri hetkeseisundi pärast. Kas pole tobe kasutada justkui automatismist selliseid sõnu nagu "vandenõu", "hullumeelsus" jne ?
    Tsensuurist olete midagi kuulnud, või sellest et meil siin Eestis on ka palju inimesi kelle harjumuseks on teisi kaasmaalasi haledalt tõmmata (ja seda aeg-ajalt korruptsioonisüüdistuste läbi, tuleb välja kuni kõrgema võimuladvikuni).

    Samas, meie oleme need kes täiesti uut informatsiooni avalikkusele välja toome. Teie räägite ja kordate ju seda mida enamus inimesi niikuinii kogu aeg arvanud on (täielik teadmatus kliimamanipulatsiooni ohtudest, plaanidest ja projektidest). Võtke seda siis kui eelteadmist, mis peaks ka veidi teie üleolevat ringiruulimist siin blogiruumis ohjeldama. Kontrollige oma mõttelendu ja olge tähelepanelikud mida välja käite (vaadake üle kõik oma eelmised kommentaarid, et teada saada kes esimesena naeruvääristamisele asus jne).
    Sest, meist mitte keegi ei kategoriseeri chemtrail teemat millega siin blogis tegeleme vandenõuks (kuna märksõna on lihtsalt ebapädev, case closed võtte läbi), seda teete/ütlete teie ja tuhat lihtsameelset inimest veel kuskil kes absoluutselt ei soovi hirmu tunda. Pealtnägija tegi neile suure teene, usu või mitte, kunstnikest tehti vananeva piloodi ja harrastajast lennukipildistaja abiga konspiratsiooniteoreetikuteks. Nii lihtsalt see käibki ja mure lahendatud..

    Imestama sa peadki kuna te tase ei küündi veel meieni. Juba ütlesin et ei viitsi vaielda ja pidevalt üle korrata, et võiksite end kurssi viia mis maailmas nt. meditsiini-, toidu- ja sõjandustööstuses toimub, lisaks märkidele kliimateaduses. Ning globaalpoliitilsed suunad, millest lääne meedia samuti hoidub avameelselt rääkimast. Teemasid erinevateks kriitilise pilguga ühiskonnaarenguid vaatlevateks blogideks on palju...

    Pole vaja meile pisikesi soovitus anda stiilis "natuke oleks vaja olla ikkagi skeptiline", me oleme kriitilisemad ja skeptilisemad üldse kõigis teemades, rohkem kui kõik tunnustatud kohalikud arvamusliidrid kokku.
    Arengupeetus... Kust me teame kui arengupeetud siin keegi on. Viidata saab vaid mingitele tunnustele mis viitavad kooliealiste äraleierdatud rahulolevale irooniale - vandenõud, kibestumine, ka normile mittevastavatele seksuaalsetele, ealistele või sotsiaalsetele erinevustele rõhumine.. Pole siis vaja imestada kui teile sama kriitiliselt vastatakse, ka meie võime teie argumentatsiooni võtetele anda hinnanguid - sama kurje ja alandavaid. Kui juba nimetamiseks läheb, siis miks mitte - blogi on meie ja teie olete kultuuritud külalised, sest ei oska ilma lõdva hängimiseta piiri pidada. NB! Teie olite esimesed kes nimedega nimetama asusite, nüüd pole vaja tagantjärgi kurta eks.

    Aga tegemist on kultuuritaseme erinevustega see on küll fakt, tõestusmaterjaliks peaks kirjutama pikema essee ja romaani generatsioonidevahelistest iseärasustest. Samuti nürimeelsest haridus- ja kooli süsteemist mis inimesi vikatiga niidab.

    ReplyDelete
  14. *Teie räägite ja kordate ju seda mida enamus inimesi niikuinii kogu aeg arvanud on (täielik teadmatus kliimamanipulatsiooni ohtudest, plaanidest ja projektidest). Võtke seda siis kui eelteadmist

    Ma olen suhteliselt kursis asjadega mis meie ümber toimub või toimuda võivad, selleks on lihtne põhjus - uudishimu.
    Ärge arvake, et olete ainsad "valgustatud" ja teie ümber ainult vaimupimedus.

    *Imestama sa peadki kuna te tase ei küündi veel meieni.

    selline jutt ja suhtumine teie tõsiseltvõetavust küll ei suurenda, kunstnik või mitte aga rohkem sarnaneb see suvalise "kõiketeadva" delfi kommentaatori lahmimisena. Kriitikana see küll ei tundu.
    Meeldib see teile või mitte, kuid olete täpselt sama arengutasemega kui kogu ülejäänud eesti ühiskond.
    Aeg-ajalt peeglisse vaatamine ei teeks paha.

    ReplyDelete
  15. Pole väitnud, et oleme ainukesed valgustunud. Sinu taoline järeldus saab tekkida ainult inimeses, kes tajub mingit inimestevahelist erinevust.
    Tõsiseltvõetavus ei ole probleem ajal kus vajadusel niikuinii ruulib suvaline ülbe üleolek ükskõik mis teemast.. Ei nõustu sinuga, et oleme samal arengutasemel kui kogu ülejäänud Eesti ühiskond. Peegel tõmmaku antud juhul chemtrail uttu..

    ReplyDelete