Thursday, May 26, 2011

26 mai Kuressaares

 Saaremaa taevas õnnestus tänase päeva jooksul totaalselt ära sodida. Kas keegi palun lisaks siia juudre sateliidipildi Eesti ja Läänemere kohalt? nt seeriana. Või paneks siiasamma üles lingi, kus neid vaadata saab. Täna oli siin piirkonnas väga selge päev nii, et päris hästi peaks olema näha triibumustrit kosmosest.
















26.05.2011
http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/tmp/AERONET_Toravere.2011146.terra.1km.jpg
2011(a)+146(päeva aastas)
Muutes lingis oleva aasta päeva numbrit saab jälgida teisi fotosid.
---

4 comments:

  1. Nagu satelliitpildilt näha läheneb Gotlandi juurest lennukijälgedega pilvekiht. Foto tehtud arvatavasti päeva alguses.

    ReplyDelete
  2. Lääne Virumaal oli kristallselge sinine taevas ja tugev tuul, mis kiirelt kauneid pilvetupse üle taeva lennutas.Õhtupoole läks päris selgeks ja siis ujusid kusagilt välja mingid triibud ja sulgjad pilved, mis kadusid jällegi kiirelt, tänu tugevale tuulele. Päikeseloojang muutis taeva kahvaturoosaks ümber kogu horisondi. Kahvaturoosad loojangud on aga enamasti homse hämuse taeva ennustajad...eks näis.
    Muidu on kõik viimasel ajal kuidagi hästi olnud. Kui vihm siis hall ja kui selge siis ongi selge ja pilvetupsudega. Ka lennukid ei jäta erilist jälge siin ja vahest pole neid nähagi ..ainult hääl läheb kusagil...

    ReplyDelete
  3. Pilves ilmaga võib lennukijälgi ka olla, kuid madalamad pilvekihid varjavad need. On väär arvata, et kondensjäljed on taevas ainult siis, kui neid on võimalik näha. Kas olete mõelnud, milline kohutav keemiline pihustamine toimub lauspilves ilmaga? Miks on vaja enam-vähem selge ilmaga pihustada, kui seda saaks pilves ilmaga teha, nii et inimesed maa pealt ei näe mingeid tõendeid?

    ReplyDelete
  4. Sa oled väga tark Jüri. Tõesti miks, miks. Miks ma pole lennuk, et pildistada pilves ilmaga pealpool pilvi..

    Nagu näiteks järgmised:
    1) "H-Bomb father, Edward Teller’s “Sun Screen” Document (Livermore National Laboratory, 1997). "Global Warming and Ice Ages"
    2) "Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025"
    3) "National Security & Climate Change - Regulation of Geoengineering, 6.26.08 Hearing. House of Commons, New Report 4/21/2010"
    4) "Atmospheric Aerosol Properties and Climate Impacts.U.S. Climate Change Science Program, 2009"
    5) "Indirect and Semi-Direct Aerosol Campaign (ISDAC), 2008"

    Blogi paremal küljel on neid veel kui ainult leiad.

    ReplyDelete